HIFI MBL

Postřehy z výstavy Audio Video show Praha 2020

V minulém týdnu, přesněji v pátek a sobotu, jsme se zúčastnili oblíbení výstavy hifi a high-endu v prostorách vinohradského hotelu DonGiovanni. Nakonec jsme se prezentovali ve dvou standardně velikých hotelových pokojích s průměrnou akustikou, kterou jsme trochu vyladili za pomoci akustických panelů. Ale i s takovými podmínkami se mbl dokáže vyrovnat a vydat ze sebe to nejlepší.

V první místnosti jsme prezentovali kompletní sestavu mbl, složenou ze sloupových reprosoustav mbl 111F, připojené na integrovaný zesilovač N51 a CD/DAC N31 ze série Noble. 

Hráli jsme streamovanou hudbu z úložiště Innuos pomocí hudebního managementu Roon, který je integrován do mbl N31. Pro příznivce analogového zvuku jsme připravili gramofon EAT Forte-S, s krásným raménkem F-Note a přenoskou Jo No.5. Připojen přes předzesilovač E-Glo S. Navrch jsme použili síťovou fitraci ISOL-8, model Integra. Vše jsme propojili mixem Wireworld a Krautwire.
 

Druhou místnost jsme postavili na komponentech Corona. CD/DAC C31 jsme připojili přes předzesilovač C11 a stereo koncový zesilovač C21. O premiéru se postaraly reprosoustavy z dílny známého designéra Karl Heinz Finka s názvem Borg.

Ze zájmu a nadšení posluchačů usuzuji, že se jim naše expozice hodně líbily. Někteří si posteskli, že by si rádi poslechli nejvyšší sérii Xtreme, tak jako jsou každoročně prezentovány v Mnichově. V průběhu výstavy sice přišla zpráva, že mnichovská show je zrušena jako reakce na rozšiřující se koronavirus, ale uvidíme, třeba se nám je v příštím roce podaří odprezentovat v našem prostředí.